18 januari, 2016

Färdigpoppade popcorn

Färdigpoppade popcorn

Färdigpoppade popcorn, bara att fylla upp popcornmaskinen eller värmeskåpet, när det ska gå snabbt och smidigt, och du vill ha tid med dina gäster. Vid extra höga tryck kan det vara svårt att hinna med, då är det bra att gardera sig med färdiga popcorn!

Hos oss på Bergamunken kan du köpa färdigpoppade popcorn i säckar om 100 eller 160 liter goda bio popcorn.

Våra popcorn innehåller bara prima majskorn av högsta kvalitet, kokosolja och salt. Precis så som det ska vara!

Färdigpoppade popcorn

Färdigpoppade popcorn

Historien om popcorn

Popcorn började säljas år 1912 på amerikanska biografer, och popcornmaskinerna användes även flitigt på marknader och andra tillställningar. År 1885 tillverkades världens första patenterade popcornmaskin av familjeföretaget Charlie Cretors i Chicago.

Under 1920-talet blomstrade popcornindustrin, till skillnad mot många andra branscher. Även fattiga hade nu råd med popcorn, som under samma period ansågs som ett billigt lyxigt och gott tilltugg. När mikrovågsugnen introducerades experimenterades det mycket med popcorn. Micropopcorn är idag den vanligaste förekomsten av popcorn, som man köper i paket i matbutiken.

I Sverige strör vi gärna salt över våra popcorn, och möjligtvis smör. I andra länder som Tyskland och Storbritannien är istället socker det vanligaste man strör över sina popcorn. I popcornens hemland, USA, är smör och specialkryddor vanligast.

Visste du att Popcorn kan till och med vara nyttigt? Det påstår i alla fall flera nya rön!

Popcorn hittar du vanligtvis på biografer, marknader och på nöjesfält. Där har man möjlighet att köpa varma popcorn, vanligtvis i en bägare eller pappersstrut.

Men med Bergamunken kan du nu servera popcorn i stort sett vart som helst! Det enda Du behöver är ett eluttag och en popcornmaskin från oss!

Tänk på att popcornen då får på biografen kan vara flera veckor gamla! Med våra popcornmaskiner får du alltid fräscha popcorn!

Enligt vissa rön anses färdigpoppade popcorn nyttigt. Det tycket vi är roligt!

Källa Wikipedia & fritt skrivet

Färdigpoppade popcorn

Färdigpoppade popcorn i säck